Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

NPO1Schiphol helemaal niet goed voor economie

Schiphol mag uitbreiden. Milieuorganisaties en bewonersgroepen reageerden verbijsterd toen ze het nieuws hoorden: Hoe kan het dat een industrie die zo vervuilend is, toch mag doorgroeien?

Het levert duizenden banen op’, is een van de argumenten die de voorstanders dan altijd weer op tafel leggen. En dat deed ook minister Cora van Nieuwenhuizen gisteren:‘Schiphol is een pijler van onze economie’, zei ze. Maar: is dat wel zo? Onderzoeksjournalist Ties Joosten van Follow The Money volgde de discussie op de voet en gelooft ook niet dat Schiphol zo goed is voor de economie als vaak wordt gedacht. Voor informatie van de lezer/luisteraar: Schiphol is 95% eigenaar van RTHA en schuift de kleinere vluchten naar Rotterdam door. Op gelijke wijze zou ook Lelystad moeten groeien.

npo nieuwsweekend

Ja, er werken naar men zegt ca. 70000 mensen op Schiphol, maar Ties Joosten zegt hierover: "Een beetje ziekenhuis heeft ook tienduizenden arbeidsplaatsen, dus zo veel is dat niet. De mensen op Schiphol verliezen hun baan niet als er geen extra vluchten komen en bovendien zijn het functies die makkelijk elders werk kunnen vinden."

12 minuten

In slechts 12 minuten wordt haarfijn uitgelegd wat er mis is met de stelling dat meer vliegen meer werkgelegenheid oplevert.
Tevens is het onthutsend te horen dat 40% van de reizigers op Schiphol Europese 'overstappers' zijn. Zij komen uit een ander land en reizen naar een volgend land. Dit levert dagelijks mega-overlast en vervuiling op, terwijl de opbrengst vrijwel nihil is.
npo Ties Joosten van Follow The Money

Bron: NPO1 zaterdag 6 juli 2019  Klik op de onderstaande play-button.


Lees ook"het Nederlandse luchtvaartbeleid zou zin hebben in Congo"Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2019 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • aankondiging ALV 2020

  Hiermee geeft het bestuur te kennen dat de eerst komende Algemene Leden Vergadering (ALV) gepland staat voor dinsdag 24 maart 2020.

  Lees meer...  
 • Uitnodiging Informatie-avond effecten luchtvervuiling en geluidsoverlast

  U wordt uitgenodigd deze bijeenkomst in Rotterdam Hillegersberg gratis bij te wonen.

  Lees meer...  
 • DEMONSTRatie Schiphol

  Greenpeace organiseert Protestfestival Schiphol op 14 en 15 december. Kom ook en doe mee!

  Lees meer...  
 • Dirk Breedveld vertrekt uit bestuur BTV

  Hiermee maakt het bestuur van de Vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast bekend dat de heer Dirk Breedveld, één van onze mede bestuurders (algemeen bestuurslid) om hem moverende redenen zijn bestuurslidmaatschap heeft stopgezet.

  Lees meer...