Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Luchtvaart nieuws

'Stikstofadvies luchtvaart komt er nog dit jaar'

De commissie-Remkes brengt versneld stikstofadvies uit over de luchtvaart. Dat gebeurt op verzoek van minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), meldt de NOS. Het advies zou voor het eind van het jaar mogelijk moeten zijn.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het stikstof advies over de luchtvaart pas in mei 2020 gepubliceerd zou worden.

Het kabinet is dringend op zoek naar oplossingen om de stikstofcrisis op te lossen. Commissievoorzitter Johan Remkes adviseerde eind september dat de stikstofuitstoot kan worden terugdrongen door inkrimping van de veeteelt en verlaging van de maximumsnelheid.

fijnstof 02 04 2014 nos

Er is meer onderzoek nodig om de effecten van stikstofuitstoot door de luchtvaart te onderzoeken. Het aandeel van de luchtvaart aan de stukstofuitstoot is in vergelijking met landbouw, de industrie en het wegverkeer klein. Diverse partijen dringen er echter op aan om de luchtvaart niet te ontzien.

Schouten heeft de commissie ook gevraagd om een oordeel over natuurvergunningen voor de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport, Lelystad Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde.

Volgens milieuorganisaties hebben deze luchthavens ten onrechte geen natuurvergunning. Schouten moet volgens de NOS onderzoeken en besluiten of er alsnog zo'n vergunning nodig is, of dat de wetgeving goed is toegepast.

Bron: Luchtvaartnieuws, 31 oktober 2019

VERENIGINGS NIEUWS

 • BTV dient ‘zienswijze’ in op concept Luchtvaart-nota.

  Minister Cora van Nieuwenhuizen ( minister van Infrastructuur en Waterstaat ) heeft een concept nota gepubliceerd over de toekomst tot 2050 van de Luchtvaart.

  Lees meer...  
 • Rotterdam Airport, Dankjewel!

  Niet veel leden zullen deze titel direct begrijpen. Maar er is zeker een aanleiding om de directie van het vliegveld te danken.

  Lees meer...  
 • Meetpunten geplaatst

  Enorme dank aan de honderden spontane bijdragers van de crowdfundactie!

  Lees meer...  
 • Nul meting ultrafijnstof en geluid Rotterdam The Hague Airport

  Hoe schadelijk zijn vliegtuigen nou echt voor onze gezondheid?

  Doelbedrag : 13.000 euro

  Lees meer...