Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Luchtvaart nieuws

'Stikstofadvies luchtvaart komt er nog dit jaar'

De commissie-Remkes brengt versneld stikstofadvies uit over de luchtvaart. Dat gebeurt op verzoek van minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), meldt de NOS. Het advies zou voor het eind van het jaar mogelijk moeten zijn.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het stikstof advies over de luchtvaart pas in mei 2020 gepubliceerd zou worden.

Het kabinet is dringend op zoek naar oplossingen om de stikstofcrisis op te lossen. Commissievoorzitter Johan Remkes adviseerde eind september dat de stikstofuitstoot kan worden terugdrongen door inkrimping van de veeteelt en verlaging van de maximumsnelheid.

fijnstof 02 04 2014 nos

Er is meer onderzoek nodig om de effecten van stikstofuitstoot door de luchtvaart te onderzoeken. Het aandeel van de luchtvaart aan de stukstofuitstoot is in vergelijking met landbouw, de industrie en het wegverkeer klein. Diverse partijen dringen er echter op aan om de luchtvaart niet te ontzien.

Schouten heeft de commissie ook gevraagd om een oordeel over natuurvergunningen voor de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport, Lelystad Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde.

Volgens milieuorganisaties hebben deze luchthavens ten onrechte geen natuurvergunning. Schouten moet volgens de NOS onderzoeken en besluiten of er alsnog zo'n vergunning nodig is, of dat de wetgeving goed is toegepast.

Bron: Luchtvaartnieuws, 31 oktober 2019

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...