Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

NHNieuwsOud-gezagvoerder uit kritiek op Schiphol: "Lijkt haast of ministerie bij luchtvaartlobby hoort"

Ruud Holswilder, oud-gezagvoerder bij KLM, volgt de situatie over de groei van Schiphol kritisch. Volgens hem zijn ze alleen maar uit op groei en houden ze geen rekening met de nadelen.

Hij doet mee aan de Burgertop Schiphol, een initiatief van NH Nieuws en de politieke beweging Code Oranje. Het doel is om inwoners een stem te geven in de discussie over Schiphol.

"Mensen worden de vliegtuigen ingelokt met lage prijzen, maar dat dekt niet alle kosten die er worden gemaakt",

Mensen worden de vliegtuigen ingelokt met lage prijzen, maar Mensen worden de vliegtuigen ingelokt met lage prijzen, maar dat dekt niet alle kosten die er worden gemaakt",dat dekt niet alle kosten die er worden gemaakt", aldus Holswilder. "De geluidshinder, milieukosten, die zitten allemaal niet in de ticketprijs."

Lijkt haast of ministerie bij lobby hoort

Veel argumenten waarom Schiphol wil groeien, snijden volgens Holswilder geen hout. Zo zegt Schiphol uit te willen breiden om belangrijke duurzame investeringen te doen. "Je gaat nu iets doen, en dan beloven dat je later iets compenseert. We hebben gezien met de stikstoftaferelen dat dit niet altijd gebeurt. Ik denk dat de situatie op Schiphol dadelijk precies hetzelfde is."

200 pagina's

Vooral de mogelijke uitbreiding in Lelystad is voor hem een doorn in het oog. Zo zouden Schiphol en het ministerie maar mondjesmaat luisteren naar de kritieken die worden gegeven. Holswilder heeft meegeschreven aan een 200 pagina's dikke zienswijze voor de plannen, maar daar is nauwelijks reactie op gekomen vanuit de politiek. "Het lijkt haast of het ministerie bij de luchtvaartlobby hoort, besluit de oud-gezagvoerder.

Bron: NHNieuws, 1 november 2019

Bekijk de video hier

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...