Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Rijnmond'Doe beter onderzoek naar uitstoot ultrafijnstof Rotterdam The Hague Airport'

GroenLinks in Rotterdam dringt aan op meer onderzoek naar de uitstoot van ultrafijnstof door Rotterdam The Hague Airport. De partij vertrouwt de metingen van TNO niet.

Drie meetpunten

Vorig jaar bleek uit onderzoek van TNO dat vijftien procent van het ultrafijnstof in Rotterdam afkomstig is van de luchthaven, maar die meting is gedaan in de winter en is gebaseerd op slechts drie meetpunten.

Laagvliegend vliegtuig verspreid veel ultrafijn stof.

Nieuw onderzoek wijst uit dat de kans groot is dat er in werkelijkheid meer uitstoot is. GroenLinks wil dat zeker weten en vraagt om een uitgebreider onderzoek.

Ultrafijnstof is slecht voor de gezondheid van omwonenden en mensen die op de luchthaven werken. Zwitsers onderzoek toonde eerder dit jaar aan dat ultrafijnstof van taxiënde en opstijgende vliegtuigen kan leiden tot kanker en immuunsysteemziekten.

Bron: Rijnmond.nl, 11 -11-2019

 

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...