Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

AD Online

Iedereen kan nu vliegtuigherrie meten en overlast melden dankzij app

De app wordt een aanvulling op het officiële meldingensysteem van de DCMR Milieudienst Rijnmond.

De gemeente Rotterdam gaat de metingen die gebruikers van de vliegherrie-app Explane doen, inzetten als extra bron van informatie voor het bepalen van beleid voor Rotterdam The Hague Airport.

De stichting Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) is blij met het standpunt van milieuwethouder Arno Bonte (GroenLinks). ,,Wij vragen al jaren om een gebruiksvriendelijke app voor het doen van overlastmeldingen, echter steeds zonder resultaat”, zegt voorzitter Alfred Blokhuizen. ,,Bonte laat zien dat het stadsbestuur niet doof is voor vliegtuigoverlast en de burgers die daar last van hebben. We hopen dat Schiedam en Lansingerland volgen.”

Explane bestaat nog maar kort en is ontwikkeld door SchipholWatch, een actiegroep van bewoners die strijden tegen uitbreiding van de nationale luchthaven. De app is overal te gebruiken en geeft aan welk vliegtuig er over komt en hoeveel decibel het toestel veroorzaakt. ,,Je hebt niet alleen meteen duidelijkheid, je hebt ook direct een melding gedaan”, zegt Blokhuizen.

Bron: AD 22 november 2019

Downloaden?

App downloaden of meer weten? Lees ook Wethouder Bonte Omarmt App.

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...