Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

SchipholWatch

SchipholWatch: Ministerie schendt de burgerrechten

Bewonersgroepen SATL én BTV lopen boos weg uit het overleg met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De gemeenschappelijke publicatie van Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) en Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) zijn opgestapt uit het overleg van de klankbordgroep Luchtvaartnota 2020-2050 heeft kreeg bijval.

De SATL en BTV werden geschoffeerd en bovendien verhinderd dat zij, notabene als genodigden van deze klankbordgroep hun verklaring zouden voorlezen. De SATL gaat er vanuit dat de inhoud van haar verklaring de reden is waarom het ministerie de inbreng blokkeerde.

SchipholWatch

De website SchipholWatch meldt hierover :

“Tot zover de democratie, tijd voor harde acties

Tot zover dus de democratie en burgerparticipatie in de luchtvaart. SchipholWatch acht dit een zeer ernstige schending van de burgerrechten en ziet het als een grove schoffering van omwonenden. Hoewel deze omwonenden veel tijd hebben gestoken in hun argumenten om de groei van de luchtvaart te weerspreken, worden zij behandeld als oud vuil en volgt het ministerie louter de weg die de luchtvaartsector voorstaat.

SchipholWatch staat harde acties voor om deze gang van zaken tegen te werken. Wij zinnen op manieren om de luchtvaart daar te raken waar het pijn doet: in de portemonnee. Ideeën: mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..”

Bron: SchipholWatch, 27 november 2019

 

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...