Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RijnmondVOORZITTER BTV opgepakt bij klimaatprotest op Schiphol

Radiojournalist Alfred Blokhuizen uit Spijkenisse is zaterdagmiddag opgepakt bij een klimaatprotest op Schiphol. Hij is tevens voorzitter van deze vereniging.

Hij was naar eigen zeggen een reportage aan het maken van het protest op de luchthaven, toen hij van de marechaussee mee moest naar het cellencomplex.
"Ik heb niks gedaan. Ik stond alleen maar te kijken buiten het lint, weg van de demonstratie", zegt Blokhuizen. "Toen werd ik ondersteboven gelopen. Ik had mij duidelijk kenbaar gemaakt als journalist, maar werd alsnog opgepakt."
Blokhuizen krijgt een proces-verbaal, maar gaat dat aanvechten. "Er zijn honderd camera's op Schiphol. Er zijn allemaal beelden waarop te zien is dat ik niks gedaan heb. Dat kunnen ze gewoon terugkijken. Ik heb al aangegeven dat ik die beelden wil vorderen."

Blokhuizen opgepakt
Alfred Blokhuizen is programmamaker bij meerdere lokale omroepen. Daarnaast is hij als vrijwilliger voorzitter van onze Vereniging.

Lees het hele artikel hier.
Bron: RTV Rijnmond, 14 december 2019

 

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...