Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Omroep GLD"Minister beduvelt je waar je bij staat.'

'Of je nu inwoner of Kamerlid bent, ze beduvelt je waar je bij staat', reageert Statenlid voor de provincie Gelderland Antoon Kanis op een reactie van zijn partijgenoot Paternotte van D66 uit de Tweede Kamer. Paternotte spreekt over een 'Hutspotredenering'.

Statenlid voor de provincie Gelderland Antoon Kanis
Statenlid voor de provincie Gelderland Antoon Kanis

Het onderwerp betreft het gedraai van minister Cora van Nieuwehuizen, door meerderen wordt zij reeds ironisch de Minister van Luchtvaartuitbreiding genoemd.
In een brief aan de de Tweede Kamer laat zij laat weten dat de Tweede Kamer niet op voorhand gaat spreken over de maatregel die vliegtuigen van Schiphol naar Lelystad moet sturen, de zogenaamde verkeersverdelingsregel (VVR).
'Het betekent dat de Tweede Kamer buitenspel staat', reageert Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks. 'Je wordt gewoon voor een voldongen feit geplaatst.'

De politiek wil Lelystad Airport gebruiken als overloopluchthaven voor Schiphol. Vakantieverkeer moet verplaatst worden naar het vliegveld in de polder, zodat Schiphol zich kan richten op vluchten die belangrijk zijn voor het netwerk van de luchthaven.

'Je wordt gewoon voor een voldongen feit geplaatst.'

Maatschappelijk gezien is er geen draagvlak voor uitbreiding van welk vliegveld dan ook. Een nieuw vliegveld er bij is uitgesloten. Economisch is er geen reden en nu blijkt de milieuschade catastrofaal te zijn als er in Nederland méér vluchten komen of een extra vliegveld. En hoe reageert Cora van Nieuwehuizen? "Dat besluit ik zelf wel". Zij schoffeert de democratie, de politiek, de burger en het milieu.

Bron: Omroep Gelderland, 23 januari 2020

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...