Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

NHNieuwsLuchtverkeersleiding nederland (lvnl) wil eigen fouten verborgen houden.

De redactie van NH Nieuws ontvangt veel steunbetuigingen nadat bekend is geworden dat Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) dreigt met juridische stappen tegen de omroep.

Verkeerstoren LVNL

NH Nieuws publiceerde vanochtend een nieuwsbericht over de luchtverkeersleiding, die in januari zestien vliegtuigen liet landen op een gesloten baan. Toen dit werd ontdekt, moest een vliegtuig op enkele meters boven de grond een doorstart maken.

Het incident was onder meer te horen in een audiofragment uit een openbare bron, dat NH Nieuws publiceerde op deze site en app. Dat bleek tegen het zere been van de LVNL, die gelijk dreigde met een rechtszaak.
Blijkbaar wil LVNL niet dat hun fouten worden gepubliceerd.

Voorbeeld van tweet n.a.v. Blunder LVNL


Deze dreiging is op zijn minst gezegd ‘opmerkelijk’ te noemen. De LVNL heeft slechts een uitvoerende taak en heeft verder geen bevoegdheid. Eerder gingen medewerkers van de LVNL ver over de schreef door een bestuurder van de BTV zwart te maken. Vanuit journalistieke achtergrond reist de vraag wat er bij de LVNL meer ‘rommelt’.
Bron: NHNieuws, 15 februari 2020

Beluister hier het betreffende geluidsfragment: https://twitter.com/i/status/1229050516237410304

 

VERENIGINGS NIEUWS

 • BTV neemt deel in nieuwe Participatie-proces RTHA

  De luchthaven is verplicht een nieuwe vergunning, een Luchthavenbesluit, aan te vragen.

  Lees meer...  
 • Contributie niet verhoogd

  Evenals vorig jaar, wordt de contributie factuur gestuurd voorafgaand aan de ALV. Het lidmaatschap is ook dit jaar niet verhoogd.

  Lees meer...  
 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...