Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

luchtvaaartNieuws

Luchtvaartallianties roepen gezamenlijk op tot overheidssteun

De drie grote wereldwijde luchtvaartallianties roepen in een zeldzame gezamenlijke verklaring overheden en andere betrokkenen op maatregelen te nemen om de druk op de luchtvaartsector te verlichten. De drie allianties vertegenwoordigen gezamenlijk bijna zestig luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Normaalgesproken zijn Oneworld, SkyTeam and Star Alliance geduchte concurrenten van elkaar. Nu er door het coronavirus sprake is van een ongekende crisis voor de luchtvaartsector slaan ze de handen ineen.

De allianties steunen een verzoek van IATA om de slotregels voor het hele zomerseizoen los te laten. Ze zijn blij dat de Europese autoriteiten de regelgeving voor slots tijdelijk hebben opgeschort en dringen er bij anderen op aan dit voorbeeld snel te volgen. Ze vragen de toezichthouders ook om te overwegen om de slotregels niet gedurende slechts enkele maanden, maar voor het gehele operationele seizoen op te schorten.

De impact van COVID-19 op de luchtvaartsector is ongekend. Luchtvaartbrancheorganisatie IATA schatte vorige dat de crisis de wereldwijde luchtvaartmaatschappijen tot 113 miljard dollar aan inkomstenderving kost. Nu onder meer de Verenigde Staten en tal van andere landen nieuwe restricties hebben opgelegd, lijkt dat bedrag alweer achterhaald.

De drie allianties dringen er bij regeringen op aan om alle mogelijke middelen te evalueren om de luchtvaartindustrie bij te staan. Luchthavenexploitanten worden aangespoord om de landingsrechten en -tarieven te evalueren om de financiële druk van luchtvaartmaatschappijen als gevolg van een sterke daling van de passagiersvraag te verlichten.

“In deze moeilijke en onzekere tijden is het belangrijk dat de luchtvaartsector nog nauwer samenwerkt met belanghebbenden om de negatieve gevolgen van het virus te verminderen en samen te werken op gebieden die onder onze controle vallen”, zegt Oneworld-topman Rob Gurney.

Menselijke en financiële impact

Volgens Kristin Colvile, CEO en algemeen directeur van SkyTeam, is de menselijke en financiële impact van de COVID-19-uitbraak op de luchtvaartindustrie ongekend. “SkyTeam, met zijn alliantiepartners en namens aangesloten luchtvaartmaatschappijen, dringt er bij alle betrokken instellingen en belanghebbenden uit de industrie op aan deze buitengewone tijden met uitzonderlijke maatregelen te doorstaan. "

Jeffrey Goh, CEO van Star Alliance, noemt de ongekende omstandigheden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus “een existentiële bedreiging”. “Niet alleen voor de luchtvaartindustrie, maar meer in het algemeen voor de wereldwijde handel en commercie en sociale connectiviteit.”

Bron: Luchtvaartnieuws, 16 maart 2020

Lees ook: BTW-Subsidie voor Luchtvaart

!!! TEKEN DAAROM DE PETITIE VOOR STRENGE EISEN !!

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...