Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

luchtvaaartNieuws

Luchtvaartallianties roepen gezamenlijk op tot overheidssteun

De drie grote wereldwijde luchtvaartallianties roepen in een zeldzame gezamenlijke verklaring overheden en andere betrokkenen op maatregelen te nemen om de druk op de luchtvaartsector te verlichten. De drie allianties vertegenwoordigen gezamenlijk bijna zestig luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Normaalgesproken zijn Oneworld, SkyTeam and Star Alliance geduchte concurrenten van elkaar. Nu er door het coronavirus sprake is van een ongekende crisis voor de luchtvaartsector slaan ze de handen ineen.

De allianties steunen een verzoek van IATA om de slotregels voor het hele zomerseizoen los te laten. Ze zijn blij dat de Europese autoriteiten de regelgeving voor slots tijdelijk hebben opgeschort en dringen er bij anderen op aan dit voorbeeld snel te volgen. Ze vragen de toezichthouders ook om te overwegen om de slotregels niet gedurende slechts enkele maanden, maar voor het gehele operationele seizoen op te schorten.

De impact van COVID-19 op de luchtvaartsector is ongekend. Luchtvaartbrancheorganisatie IATA schatte vorige dat de crisis de wereldwijde luchtvaartmaatschappijen tot 113 miljard dollar aan inkomstenderving kost. Nu onder meer de Verenigde Staten en tal van andere landen nieuwe restricties hebben opgelegd, lijkt dat bedrag alweer achterhaald.

De drie allianties dringen er bij regeringen op aan om alle mogelijke middelen te evalueren om de luchtvaartindustrie bij te staan. Luchthavenexploitanten worden aangespoord om de landingsrechten en -tarieven te evalueren om de financiële druk van luchtvaartmaatschappijen als gevolg van een sterke daling van de passagiersvraag te verlichten.

“In deze moeilijke en onzekere tijden is het belangrijk dat de luchtvaartsector nog nauwer samenwerkt met belanghebbenden om de negatieve gevolgen van het virus te verminderen en samen te werken op gebieden die onder onze controle vallen”, zegt Oneworld-topman Rob Gurney.

Menselijke en financiële impact

Volgens Kristin Colvile, CEO en algemeen directeur van SkyTeam, is de menselijke en financiële impact van de COVID-19-uitbraak op de luchtvaartindustrie ongekend. “SkyTeam, met zijn alliantiepartners en namens aangesloten luchtvaartmaatschappijen, dringt er bij alle betrokken instellingen en belanghebbenden uit de industrie op aan deze buitengewone tijden met uitzonderlijke maatregelen te doorstaan. "

Jeffrey Goh, CEO van Star Alliance, noemt de ongekende omstandigheden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus “een existentiële bedreiging”. “Niet alleen voor de luchtvaartindustrie, maar meer in het algemeen voor de wereldwijde handel en commercie en sociale connectiviteit.”

Bron: Luchtvaartnieuws, 16 maart 2020

Lees ook: BTW-Subsidie voor Luchtvaart

!!! TEKEN DAAROM DE PETITIE VOOR STRENGE EISEN !!Copyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nationale ombudsman onderzoekt afwikkeling klachten luchtvaart

  Per heden is onze BTV gevraagd als formele gesprekspartner in het vooronderzoek dat de Nationale Ombudsman doet naar de afwikkeling van meldingen en klachten over luchtvaart.

  Lees meer...  
 • dRAAG BIJ AAN KOSTEN VAN rechtszaak tegen Rotterdam Airport

  Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) is een inzamelingsactie gestart om juridische stappen te ondernemen tegen Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

  Lees meer...  
 • Petitie Staatssteun luchtvaart

  Teken de petitie. Miljardensteun voor luchtvaart vraagt strenge eisen.

   

  Lees meer...  
 • Annulering van ALV

  Beste leden,
  Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de nadrukkelijke adviezen annex eisen hieromtrent vanuit het Kabinet en het RIVM heeft het bestuur besloten onze ALV van 24 maart 2020 te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum in de komende maanden.

  Lees meer...