Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RijnmondRotterdam The Hague Airport mist natuurvergunning

Rotterdam The Hague Airport is in overtreding omdat het geen natuurbeschermingsvergunning heeft. Dat stelt Mobilisation for the Environment (MOB) bij EenVandaag.

Zo'n vergunning is nodig vanwege de stikstofuitstoot van het vliegverkeer, dat schade toebrengt aan de natuur. MOB heeft de overheid gevraagd te gaan handhaven op de vergunning.

RV Transavia

Naast de Rotterdamse luchthaven missen ook Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport, Lelystad Airport en Groningen Airport Eelde de vergunning. Eerder onthulde EenVandaag al dat schiphol de vergunning mist, waardoor 100 duizend starts en landingen illegaal zouden zijn.

Niveau 2004

Eind mei won MOB de stikstofzaak tegen de Nederlandse overheid. Naar aanleiding daarvan heeft de organisatie de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW) verzocht op te treden tegen de luchthavens.

Volgens de milieuorganisatie betekent dat dat het aantal vliegbewegingen terug zou moeten naar het niveau van 2004. In Rotterdam zou er dan weinig veranderen: er waren toen meer vliegbewegingen dan vorig jaar.

Bron: RTV Rijnmond, 23 september 2019

VERENIGINGS NIEUWS

 • BTV neemt deel in nieuwe Participatie-proces RTHA

  De luchthaven is verplicht een nieuwe vergunning, een Luchthavenbesluit, aan te vragen.

  Lees meer...  
 • Contributie niet verhoogd

  Evenals vorig jaar, wordt de contributie factuur gestuurd voorafgaand aan de ALV. Het lidmaatschap is ook dit jaar niet verhoogd.

  Lees meer...  
 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...