Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

RijnmondMilieuorganisatie zoekt geld voor rechtszaak tegen Rotterdam Airport

Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) is een inzamelingsactie gestart om juridische stappen te ondernemen tegen Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

Het vliegveld mist een noodzakelijke natuurbeschermingsvergunning. RTHA heeft deze vergunning nodig in verband met de stikstofuitstoot van het vliegverkeer. Minister Carla Schouten van Landbouw en Natuur verleende het vliegveld eerder al uitstel tot 1 oktober 2020. 

Gewonnen rechtszaak

Deze uitspraak is op zijn zachts uitgedrukt verbijsterend te noemen. Het verzoek om te 'handhaven' (dus als politie op te treden en zo nodig te bekeuren) was in het verzoek van 2019 over de achterliggende periode. Minister Schouten komt met de conclusie dat in 2020 waarschijnlijk geen overtredingen zal zijn vanwege de corona-crisis en er dus niet bekeurd hoeft te worden.Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft in het recente verleden een rechtszaak tegen de regering gewonnen, toen het verzuimde de stikstofuitstoot aan te pakken. De MOB is nu voornemens de ongeloofwaardige uitspraak van minister Schouten juridisch aan te vechten. De uitspraak van Schouten is niet alleen ongeloofwaardig maar tevens doordrenkt van vooringenomenheid en een protectionistische houding in het belang van de luchtbaarlobby.

Orendicht

DOE MEE!

De Rotterdamse Bewonersvereniging Tegen Vliegoverlast, onder leiding van Alfred Blokhuizen, roept de leden op om persoonlijk een (kleine) financiële bijdrage te doen in de juridische kosten die de MOB gaat maken. Zij hebben een sterke positie. U kunt hier naar de site van de inzamelingsactie.

Bijlage: Lees hier de motiviatie van het ministerie van LNV

Bron: rijnmond.nl 5 april 2020
Lees ook: Minister: Rotterdam Airport in overtreding vanwege ontbreken natuurvergunning
Lees ook: Minster erkent dat luchthaven 'fout' zit, maar grijpt niet in.

VERENIGINGS NIEUWS

 • BTV neemt deel in nieuwe Participatie-proces RTHA

  De luchthaven is verplicht een nieuwe vergunning, een Luchthavenbesluit, aan te vragen.

  Lees meer...  
 • Contributie niet verhoogd

  Evenals vorig jaar, wordt de contributie factuur gestuurd voorafgaand aan de ALV. Het lidmaatschap is ook dit jaar niet verhoogd.

  Lees meer...  
 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...