Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

D66, CU/SGP en CDA eensgezind tegen geluidshinderDagblad 010

D66 Rotterdam wil duidelijkheid over het langdurige uitstel van het Luchthavenbesluit Rotterdam The Hague Airport. Het vliegveld is volgens fractievoorzitter Chantal Zeegers nog steeds een doorn in het oog van de omwonden, omdat uit gepubliceerde cijfers blijkt dat de geluidsoverlast blijft toenemen. Ook naar verwachting na de coronacrisis.

Duidelijke regels vanuit het Rijk in de vorm van een zogeheten 'Luchthavenbesluit' blijven achterwege. Zeegers: "Het besluit dat het Rijk over de RTHA had moeten nemen is al zes jaar te laat en het lijkt voorlopig nog niet te komen, terwijl ondertussen de hinder blijft toenemen.’’

 RotterdamTheHagueAirport

D66 heeft de CU/SGP en het CDA enthousiast gekregen om mee te protesteren bij milieuwethouder Bonte, aan wie zij vragen bij het Rijk aan te dringen op een spoedige behandeling van het Luchthavenbesluit. Of Barbara Kathmann, de wethouder Economie het een goed plan vindt, moet worden afgewacht.

Bron: Dagblad 010, 14 april 2020 

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...