Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

NRC Nederlanders positiever over thuiswerken, verwachten minder vliegreizen

Uit onderzoek van het KiM blijkt dat veel Nederlanders verwachten na de coronacrisis te blijven thuiswerken en videobellen. Ook zal er naar verwachting minder worden gevlogen.

reizigers met mondmaskers

Nederlanders zijn positiever over thuiswerken en vergaderen op afstand dan aan het begin van de coronacrisis. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

De respondenten zeggen ook te verwachten structureel minder met het openbaar vervoer en het vliegtuig te gaan reizen.
Het NRC schrijft hierover o.a.

Blijvend minder vliegen

Volgens het KiM zal het reisgedrag van Nederlanders eveneens blijvend veranderen. Bijna een derde van de respondenten die vóór de crisis wel eens met het openbaar vervoer reisde, zegt in de toekomst minder gebruik daarvan te zullen maken. Slechts 8 procent denkt méér gebruik van het ov te gaan maken. De respondenten zijn vaker gaan fietsen, lopen en rijden met brommers en auto’s. Het ov wordt ook als onprettig ervaren door de verplichting een mondkapje te dragen.

Andere vakanties

Ook de vakanties gaan veranderen. Dit jaar gaat 57 procent van de Nederlanders met vakantieplannen in eigen land op vakantie. 40 procent blijft binnen Europa en 3 procent bezoekt een land daarbuiten. 64 procent van de reizigers die naar het buitenland gaan, nemen de auto. Slechts 28 procent gaat met het vliegtuig. In 2018 was dit nog respectievelijk 53 procent en 37 procent. Ongeveer 38 procent van de respondenten die wel eens gevlogen heeft, denkt in de toekomst blijvend minder te vliegen (versus 20 procent aan het begin van de crisis).

Lees het hele artikel op
NRC, 21 juli 2020

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...