Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

GroenLinksDenk mee over groene woonplannen bij Zestienhoven

De huidige locatie van Rotterdam The Hague Airport, voorheen Zestienhoven, is perfect voor de bouw van minimaal 10.000 woningen en een groot park, vindt GroenLinks.

Het is één van de opvallende bouwlocaties die Jesse Klaver vandaag voorstelt om de enorme woningnood te verhelpen. Raadsleden Jeroen Postma en Astrid Kockelkoren doen een oproep aan bewoners en partijen in de stad om mee te denken over een nieuwe groene oase bij Zestienhoven. Nog voor de verkiezingen presenteren zij het dit woonplan in de gemeenteraad.

Denk mee over groene plannen op terrein van Rotterdam The Hague Airport (Zestienhoven)

De plannen door de BTV geïniteerd krijgen op deze wijze steeds meer vorm. Er is al becijferd dat sluiting van het vliegveld economisch meer oplevert dan handhaving. Verder gaat de leefomgeving er op vooruit, de luchtkwaliteit en de natuur. Sluiting van de luchthaven is een win-win situatie voor iedereen.

Ook burgers met goede ideeën mogen meedoen. Uiteraard heeft een afvaardiging van deze vereniging zich al aangemeld.

Lees hier meer of meld je aan voor de brainstormavond 

VERENIGINGS NIEUWS

 • BTV neemt deel in nieuwe Participatie-proces RTHA

  De luchthaven is verplicht een nieuwe vergunning, een Luchthavenbesluit, aan te vragen.

  Lees meer...  
 • Contributie niet verhoogd

  Evenals vorig jaar, wordt de contributie factuur gestuurd voorafgaand aan de ALV. Het lidmaatschap is ook dit jaar niet verhoogd.

  Lees meer...  
 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...