Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

BTV RotterdamAirportBTV stuurt zienswijze in op verlening natuurvergunning aan RTHA.

Rotterdam The Hague Airport had, evenals andere luchthavens geen natuurvergunning.

Vanuit meerdere organisaties, waaronder de BTV is bij de minister aangedrongen om te handhaven op deze overtreding en dus sancties te geven. In plaats daarvan heeft de minister van LNV, Carola Schouten, het plan ingediend om de Rotterdamse luchthaven een natuurvergunning te verlenen. Dat is een "legalisering" van een fout in het verleden. RTHA had zo'n vergunning al lang geleden moeten hebben, maar verzuimde 'm aan te vragen. De BTV is stellig van mening dat de verlening van een vergunning achteraf op onjuiste gronden wordt verleend. Er wordt systematisch, in onze ogen, gerekend met overdrijvingen in voor de luchthaven gunstige getallen en worden negatieve effecten op de omgeving zeer onderschat.

Samen met Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft de vereniging BTV daarom besloten zienswijzen in te dienen op de voorgenomen vergunningverlening. De zienswijze kunt u hier lezen. Vanwege de complexiteit van het document is gekozen voor een gespecialiseerd extern bureau, Van Hoof Advies.
Het is een ingewikkeld juridisch verhaal, daarvan zijn we ons bewust. Mocht u een toelichting willen of uitleg, neem dan gerust contact op.

Van Hoof Advies

26 maart 2021

Gerelateerd: "Vollenbroek: Helft minder vluchten, Lelystad niet open en sluit RTHA.

 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Geslaagde presentatie BTV op Sociale Straat

  Op 9 oktober was in Rotterdam Overschie een braderie gecombineerd met de Sociale Straat. De BTV had hier een duidelijke zichtbare plaats.

  Lees meer...  
 • Stand bemanning (M/V) gezocht

  Voor een presentatie op de Culturele Straat, op zaterdag 9 oktober in Rotterdam-Overschie

  Lees meer...  
 • Mutatie bestuur

  Wegens verhuizing en andere werkzaamheden hebben wij helaas afscheid moeten nemen van Ivana Citterbartova als bestuurder.

  Lees meer...  
 • Machtigings formulier ALV-2021 gesloten.

  Lees meer...