Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

AD Online"Waanzin" van elektrisch vliegen

Actiegroep voelt zich overvallen door plan voor lijndienst met elektrische vliegtuigjes: ‘Dit is waanzin.’

De Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) zitten niet te wachten op een binnenlandse lijndienst van elektrische vliegtuigjes tussen Rotterdam, Eindhoven en Eelde. ,,Het is waanzin en leidt tot meer vliegbewegingen”, zegt voorman Alfred Blokhuizen.

Het is waanzin en leidt tot meer vliegbewegingen

De Rotterdamse actiegroep voelt zich overvallen door het plan van de drie regionale luchthavens voor een onderlinge lijndienstverbinding in 2026. ,,Waarom zou je naar Eelde vliegen, als je daar sneller bent met je Tesla? Bovendien gaat het gaat om propellorvliegtuigjes en die hoor je, net als gewone toestellen. Ze vliegen langzaam en hangen dus langer boven je huis.”

Fantasietekeningen van elektrisch vliegen

Hoofdschuddend

Toch vreest Blokhuizen niet voor overlast omdat hij elektrisch vliegen simpelweg niet haalbaar acht. ,,Ik heb me er flink en verdiept en er verschillende deskundigen over gesproken. Ingenieurs kijken hier hoofdschuddend naar. Dit plan is gewoon een sprookje”, zegt hij.

Die batterijen zijn waanzinnig zwaar en slurpen energie.
Alfred Blokhuizen, BTV

Dat elektrisch vliegen mogelijk is, stelt hij niet ter discussie. Op Rotterdam The Hague Airport is immers al een tweepersoons toestel gestationeerd. ,,Een hartstikke leuk speelgoedvliegtuigje, maar je vervoert er geen toeristen mee en het kan niet ver vliegen. Opschalen naar iets groters is echt een ander verhaal. Die batterijen zijn waanzinnig zwaar, slurpen energie en moeten de hele vliegreis mee. Er wordt niet voor niets met kerosine gevlogen, dat is veel efficiënter.”

Onzin

Blokhuizen stelt verder dat er onvoldoende groene energie gemaakt wordt om grotere toestellen, die in ontwikkeling zijn, te kunnen opladen. ,,De luchtvaart moet ophouden met deze onzin en met beide benen op de grond gaan staan. Het is een propagandaverhaal om te laten zien hoe duurzaam de branche bezig is. Het leidt af waar het om gaat en dat is dat we niet meer maar minder moeten gaan vliegen.”

Bron: AD. 10 april 2021

Gerelateerd: Het Sprookje van het Elektrisch vliegen.

VERENIGINGS NIEUWS

 • Geslaagde presentatie BTV op Sociale Straat

  Op 9 oktober was in Rotterdam Overschie een braderie gecombineerd met de Sociale Straat. De BTV had hier een duidelijke zichtbare plaats.

  Lees meer...  
 • Stand bemanning (M/V) gezocht

  Voor een presentatie op de Culturele Straat, op zaterdag 9 oktober in Rotterdam-Overschie

  Lees meer...  
 • Mutatie bestuur

  Wegens verhuizing en andere werkzaamheden hebben wij helaas afscheid moeten nemen van Ivana Citterbartova als bestuurder.

  Lees meer...  
 • Machtigings formulier ALV-2021 gesloten.

  Lees meer...