Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

SchipholWatchMilieudefensie: Schiphol nu aan de beurt

Schiphol staat boven aan het lijstje om aangepakt te worden door Milieudefensie om zijn hoge CO2-uitstoot te reduceren. Als dat niet lukt met een goed gesprek voor het einde van dit jaar, sluit directeur Donald Pols van Milieudefensie de gang naar de rechter niet uit.

De milieuorganisatie behaalde vorige week een eclatante overwinning in de klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat het oliebedrijf zijn uitstoot in 2030 met 45 procent omlaag moet hebben gebracht. Met dit vonnis in de hand klopt Milieudefensie nu ook op de deur bij andere grote vervuilers.
Dit vertelde Pols vandaag in het radioprogramma 1 op 1 aan interviewer Sven Kockelmann.

Donald Pols geeft uitleg over de klimaatzaak tegen Shell (foto: Milieudefensie)
Donald Pols geeft uitleg over de klimaatzaak tegen Shell (foto: Milieudefensie)

Schiphol ook 45 procent omlaag

Pols wil niet direct naar de rechter stappen, maar Schiphol eerst de kans geven in gesprek te treden met Milieudefensie. In zo’n gesprek zal de milieuorganisatie eisen stellen die vergelijkbaar zijn met die aan Shell – een vermindering van de uitstoot met 45 procent.

Wil Schiphol niet meewerken aan zo’n scenario, dan volgt alsnog een juridische procedure.

Wil Schiphol niet meewerken aan zo’n scenario, dan volgt alsnog een juridische procedure, zo belooft Pols.
(Redactionele noot: Rotterdam The Hague Airport wordt hiermee automatisch in de rechtzaak betrokken omdat dit een volle dochteronderneming is van de Schiphol groep.)

Weinig vertrouwen

Hij zegt in het programma weinig vertrouwen te hebben in de uitlatingen die Schiphol-baas Dick Benschop eerder deze week deed in het tv-programma Buitenhof.

Volgens Milieudefensie gelooft Benschop teveel in het heil van innovaties, maar zal dat onvoldoende zijn om de uitstoot van het vliegveld en zijn gebruikers terug te brengen. “Voor Schiphol rest niets anders dan minder vliegen”, aldus Pols.

“Er zijn heel veel grote bedrijven in ons land die teveel uitstoten, maar Schiphol staat boven aan ons lijstje.”

Bron: SchipholWatch 9 april 2021

VERENIGINGS NIEUWS

 • Geslaagde presentatie BTV op Sociale Straat

  Op 9 oktober was in Rotterdam Overschie een braderie gecombineerd met de Sociale Straat. De BTV had hier een duidelijke zichtbare plaats.

  Lees meer...  
 • Stand bemanning (M/V) gezocht

  Voor een presentatie op de Culturele Straat, op zaterdag 9 oktober in Rotterdam-Overschie

  Lees meer...  
 • Mutatie bestuur

  Wegens verhuizing en andere werkzaamheden hebben wij helaas afscheid moeten nemen van Ivana Citterbartova als bestuurder.

  Lees meer...  
 • Machtigings formulier ALV-2021 gesloten.

  Lees meer...