SchipholWatchPetitie Staatssteun luchtvaart

Teken de petitie. Miljardensteun voor luchtvaart vraagt strenge eisen.

 

Geldberg

Meerdere bewonersgroepen, waaronder de BTV is een petitie gestart om strenge voorwaarden te stellen aan de steun die de overheid geeft. 

De luchtvaartindustrie staat op het punt miljarden aan overheidssteun te ontvangen. De overheid moet strenge eisen stellen aan deze steun. Krimp van de zeer vervuilende en sterk overlastgevende luchtvaart is keiharde noodzaak voor mens, dier en klimaat.

Aanleiding voor deze miljardensteun is de plotse terugval van aantal vluchten vanwege de corona-virus. De zwaar gesubsidieerde luchtvaart lobby heeft succesvol nog meer subsidie toegezegd gekregen van onze regering.
Middels deze petitie willen de initiatiefnemers afdwingen dat dit geld alleen wordt uitgekeerd wanneer de ontvangers een tegenprestatie leveren:
• Deze steun mag alléén worden verleend als de sector akkoord gaat met krimp van het aantal vliegbewegingen en het verplicht naleven van de WHO-normen op gebied van geluid en uitstoot.
• Ook dient de sector akkoord te gaan met eerlijke belastingafdracht (kerosine, CO2, tickets) en de opbrengsten daarvan dienen te worden gestoken in duurzaam openbaar vervoer.

Delen

De BTV roept iedereen op deze petitie te tekenen de link te delen:
http://bit.ly/PetitieStaatsSteunLuchtvaart

Bron: Schipholwach, 19 maart 2020