nlenfrde

Gemeente RotterdamHoorzitting Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam biedt op 6 december de gelegenheid om uw stem te laten horen over vliegtuigoverlast.

Het EPP (Eind Product Participatietraject) is een set documenten die Rotterdam The Hague Airport (RTHA) gebruikt voor de aanvraag van een nieuw luchthavenbesluit. Het rapport is opgesteld van, voor en door de luchtvaartbranche. De inbreng van burgervertegenwoordigers is nagenoeg genegeerd. Dit rapport biedt potentie voor de luchthaven RTHA om de komende decennia te verdubbelen in het aantal vluchten.
Gemeente Rotterdam verwacht dat hier veel kritiek op komt en biedt daarom de mogelijkheid van een hoorzitting. Deze vindt plaats op dinsdag 6 december 2022 in te spreken. Als u de behoefte heeft om de persoonlijke beleving van afgelopen zomer tegenover de Raad te vertellen, dan kan dat.
Deze avond wordt georganiseerd door de commissie Commissie Mobiliteit, Haven, Economie en Klimaat (CMHEK).

Procedure

Vooraf aanmelden is noodzakelijk mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en meldt u aan als inspreker voor deze hoorzitting. Het programma van deze avond is uitsluitend bedoeld om de insprekers aan het woord te laten. Er is geen politiekdebat gepland op dezelfde avond, deze volgt later.

Wanneer?

  • Datum:  dinsdag 6 december 2022.
  • Lokatie:  Stadhuis Rotterdam, Coolsingel 40, Rotterdam
  • Tijd: 19.30 uur in de raadszaal van het Stadhuis
  • Aanmelden: via naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inspreken mag maximaal 5 minuten duren. Raadsleden kunnen mogelijk vragen stellen, die u kunt beantwoorden.

Dit is een link naar Gemeente-agenda en documenten

Mensen die niet in de gelegenheid zijn persoonlijk aanwezig te zijn, kunnen de hoorzitting ook via het internet volgen middels deze link.

Lees hier de documenten van het EPP:

Alles in 1 pakket: de opgeleverde einddocumenten. (Gezipped)

Losse documenten: