Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

AD-OnlineGroenLinks: Blunder in rapport Rotterdam The Hague Airport

GroenLinkser Berend Potjer heeft, naar eigen zeggen, een blunder ontdekt in het rapport waarop Rotterdam The Hague Airport haar uitbreidingsplannen baseert.

Het reizen via het vliegveld zou daarin veel gunstiger zijn voorgesteld ten opzichte van Schiphol dan het in werkelijkheid is.


Het rapport, getiteld Maatschappelijke kosten-batenanalyse ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport, is al meer dan een jaar oud. Adviesbureau Ecorys stelde het eind 2015 op in opdracht van de luchthaven. Conclusie: uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport is per saldo goed voor de regio, vooral dankzij het gemak dat het regionale vliegveld de reizigers biedt.

Potjer is kritisch over de plannen vanwege de overlast en vervuiling waarmee het extra vliegverkeer gepaard gaat. Nu heeft hij, na een tip van een reiziger, ontdekt dat bij de berekeningen van de tijdwinst vraagtekens kunnen worden gezet. "De onderzoekers hebben hun gegevens gehaald van de websites van de vliegvelden. Rotterdam meldt de tijden dat de incheckbalies sluiten op haar website en Schiphol de tijden dat ze opengaan."

Daarin zit nu precies de beschreven winst, zegt hij. ,,Een blunder, een beginnersfout.'' Het GroenLinks-Statenlid heeft in het provinciebestuur schriftelijke vragen gesteld.

Gecheckt

Bij het adviesbureau Ecorys vinden ze Potjer hoog van de toren blazen. ,,Het rapport is naar eer en geweten opgesteld'', reageert Robert Piers, projectleider van het onderzoek. ,,Het hele onderzoek is gecheckt en gedubbelcheckt. We zijn uitgegaan van goede gegevens.''

Vorige maand is door het provinciebestuur al besloten tot een extra onderzoek naar de voor- en nadelen van de uitbreiding. Potjer wil nu inzage hebben in de onderzoeksopzet.

Bron: Algemeen Dagblad, 8 januari 2017
2017-01-08-GroenLinks-Blunder-RTHA

VERENIGINGS NIEUWS

 • BTV neemt deel in nieuwe Participatie-proces RTHA

  De luchthaven is verplicht een nieuwe vergunning, een Luchthavenbesluit, aan te vragen.

  Lees meer...  
 • Contributie niet verhoogd

  Evenals vorig jaar, wordt de contributie factuur gestuurd voorafgaand aan de ALV. Het lidmaatschap is ook dit jaar niet verhoogd.

  Lees meer...  
 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...