"Niet alle Schiedammers WaterwegActueelhebben last van Vliegverkeer."

Wethouder Frans Hamerslag (PS) voelt niet direct iets voor het schrijven van een tweede brief in het kader van het participatietraject rond een nieuwe vergunning voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

Een dergelijk brief is op 1 juni al verzonden. Het CDA kondigt aan een tweede brief dan maar namens de gemeenteraad op te stellen om duidelijk te maken dat uitbreiding van RTHA onaanvaardbaar is voor Schiedam. De wethouder meent dat lang niet alle Schiedammers tegen de plannen zijn van het vliegveld. Hamerslag: “Wij vertegenwoordiger hier wel heel Schiedam. Dan zal, als er een brief geschreven moet worden, ook dat standpunt vertegenwoordigd moeten worden.”
Na het aanhoren van drie insprekers – allemaal uit Noord en tegen uitbreidingsplannen van RTHA – lijkt de raadscommissie eensgezind bij het kiezen van de kant van de insprekers. Volgende week zal een motie worden ingediend om die tweede brief af te dwingen. Hamerslag: “U bent de Raad. U heeft aangegeven dat er een motie komt. Ik ben heel benieuwd naar de inhoud van de motie, met in inachtneming van alle Schiedammers.”
 
Volgens het CDA ervaren bewoners van de noordrand in toenemende mate overlast van stijgende vliegtuigen en vliegtuigen die de landing inzetten naar RTHA.
Bron: Schiedam Nieuws, 14 september 2022