AD OnlinePolitieke doorbraak: JESSE Klaver wil dat Rotterdam The Hague Airport plaatsmaakt voor tienduizend woningen en een park

Unieke ontwikkeling. Coalitiepartij wil luchthaven sluiten.

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport is de ideale plek om een wijk van tienduizend woningen op te bouwen, in combinatie met de aanleg van een groot park.

Met dat plan komt GroenLinks-leider Jesse Klaver vandaag op de proppen. Het opofferen van het vliegveld moet de enorme woningnood in Nederland deels verhelpen.

Sluit Rotterdam The Hague Airport en bouw er een park met huizen.

De Rotterdamse raadsleden Jeroen Postma en Astrid Kockelkoren sluiten zich aan bij dat initiatief. Ze doen een oproep aan bewoners en partijen in de stad om mee te denken over de ‘groene oase’ bij het vliegveld. Nog voor de verkiezingen presenteren zij het definitieve woonplan. Actiegroep Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) kwam eerder al met het idee om het vliegveld om te vormen tot een groot park.

BTV-PLAN LANDELIJK ERKEND

Meerdere politieke partijen willen het vliegveld RTHA sluiten! Het plan is afkomstig van de BTV. De vereniging wil op dat terrein een (stads)park aanleggen, in combinatie met woningbouw.

De BTV is enthousiast dat meerdere politieke partijen dit plan serieus hebben opgenomen in hun verkiezingsprogramma. Het is mede een nationale erkenning is van een eerder initiatief van deze vereniging. Onder de naam “Rotterdam Central Park” is thans een website in aanbouw waarin tal van argumenten worden uiteengezet waarom het vliegveld zou moeten verdwijnen en er groen + huizen voor terug moeten komen. Deze website is doorlopend in ontwikkeling en een commissie zorgt voor de vulling.

Bent u zelf betrokken bij een (natuur)organisatie of politieke partij? Schroom niet om uw inbreng te delen met de redactie. Mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zienswijze Luchtvaartherziening

In reactie op het voorgenomen voorkeursbesluit van de minister van I&W heeft de BTV een zienswijze ingediend. Het mag duidelijk zijn dat de vereniging tegen elke vorm van groei is.

Bron: Algemeen Dagblad, 12 februari 2021

Gerelateerd:

Plan 'sluiting luchthaven' met gejuich ontvangen

Onderzoek vertrek luchthaven RTHA

rotterdamcentralpark.nl