AD OnlineSlaapproblemen en hartkloppingen: zorgen over gezondheid omwonenden Rotterdam The Hague Airport

Wat kan de provincie Zuid-Holland doen om omwonenden beter te beschermen tegen overlast door de Rotterdamse luchthaven en wat doet het dagelijkse provinciebestuur om het aantal nachtvluchten omlaag te krijgen?

SchipholWatchBurgers tonen aan: nieuwe vliegtuigen niet stiller

Omwonenden van London City Airport hebben met de app Explane aangetoond dat nieuwe vliegtuigen vrijwel niet stiller zijn dan oudere exemplaren. Ze stappen met hun bevindingen naar de autoriteiten.

ESchipholWatchxplane-app houdt op te bestaan, tenzij ...

De app Explane stelt iedereen in staat gratis en makkelijk de vliegherrie in zijn of haar omgeving te documenteren.

Rodi‘Vliegtuiglawaai kun je niet negeren’

Alfred Blokhuizen vindt het niet zo vreemd, dat omwonenden van luchthavens gevoeliger zijn voor vliegtuigherrie dan twintig jaar geleden. Dat de overlast erger wordt ervaren, blijkt uit onderzoek van het RIVM.

SPSP Vraag opheldering over kwaliteit meetapparatuur Burgermeetnet.

Onder inwoners is ophef ontstaan over de gekozen kwaliteit van meetapperatuur voor het burgermeetnet rondom Rotterdam Airport.

GGD Rotterdam RijnmondInwoners ervaren geluidhinder en slaapverstoring door vliegverkeer

In de omgeving rondom de grotere luchthavens ervaren veel mensen ernstige geluidhinder en slaapverstoring door vliegverkeer.

ADHoe vaak mag je vliegoverlast melden?

Mensen die regelmatig melding maken van vliegtuigoverlast, worden op internet vaak uitgemaakt voor azijnzeikers, domkoppen of veelklagers.

SchipholWatchRIVM hekelt geluidsberekeningen Schiphol / RTHA

Schiphol en Rotterdam The Hague Airport hanteren rekenmodellen die niet kloppen of minimaal onbegrijpelijk zijn, concludeert het RIVM.

AD OnlineRIVM: Verlaag toegestane geluidniveaus om hart- en vaatziekten aan te pakken

De overheid moet maatregelen nemen om te zorgen dat geluidsoverlast minder ernstige schade aan de gezondheid oplevert. Dat staat in een nieuw RIVM-advies.

Geluidshinder van vliegtuigen en de stilte van corona

In gebieden waar vliegverkeer normaal gesproken om de haverklap over de huizen raast, zal de stilte van de afgelopen weken voor veel mensen een verademing zijn geweest. De ‘intelligente lockdown’ bracht ook het luchtverkeer tot een minimum, en dat is bij inwoners op verschillende plekken in het land niet onopgemerkt gebleven.