de RechtspraakBTV en MOB dienen beroepschrift RTHA in bij minister van der Wal.

Vliegvelden van de Schipholgroup hebben geen natuurvergunning.

de RechtspraakMinister moet dwangsom betalen

De Rechtbank van Gelderland heeft het ministerie Minister voor Natuur en Stikstof veroordeeld tot een dwangsom.

BTV naar de rechter: ‘Genoeg getreuzeld met stikstof, start met handhaven’

De overheid heeft nu lang genoeg getreuzeld met het afhouden van maatregelen tegen de ontbrekende stikstofvergunningen van vliegvelden.

ILT-logoILT verklaart bezwaarschrift BTV ongegrond

Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) verklaart bezwaarschrift BTV ongegrond omdat getal 849 (van nachtvluchten) niet in de wetgeving staat.

AD OnlineMilieuclub stapt naar de rechter om stikstofuitstoot op Rotterdam The Hague Airport

Hoewel Rotterdam The Hague Airport (RTHA) de milieuwet overtreedt, wil minister Carola Schouten de luchthaven niet beboeten. Mobilisation for the Environment (MOB) vindt het onbestaanbaar en stapt naar de rechter. Voor juridische bijstand is al bijna 14.000 euro ingezameld.

Raad van StateUitspraak Raad van State-Nachtvluchten

Op 14 juni 2019 deed de Raad van State uitspraak over het hogerberoep dat deze Vereniging aantekende tegen het feit dat de ILT niet hoefde op te treden tegen overschrijding van het aantal nachtvluchten.

Dossier-Juridisch-sPleitnota nachtvluchten

849 NACHTVLUCHTEN. Op 24 november 2017 werd bestuur van de BTV gehoord voor de rechtbank inzake een slepende kwestie over het toegestane aantal nachtvluchten op Rotterdam The Hague Airport.

Beroepschrift tegen besluit IenM inzake nachtvluchten

Op 25 november 2016 tekende de Verening BTV RotterdamAirport bij de rechtbank bezwaar aan tegen het besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (IenM), namens deze de Inspecteur Leefomgeving en Transport (ILT)

Schiedam 24

BTV bij Raad van State over nachtregime vliegveld

De Raad van State behandelt 7 juni het hoger beroep van de BTV wegens het niet handhaven van het nachtregime op de Rotterdamse luchthaven.

Raad van StateBeroepschrift bij Raad van State in 2010

De BTV heeft naar aanleiding van het besluit tot verdere uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport een beroepschrift ingediend bij de Raad van State conform het geldende bestuursrecht.