Vliegoverlast dichtbij Wilderszijde Lansingerland in beeld via vliegherrie.nl

Zie en lees hier wat mensen nu al meemaken!

Vliegherrie Lansingerland in beeld gebracht

De Gemeente Lansingerland wil, samen met twee projectontwikkelaars een nieuwe woonwijk ontwikkelen. De eerste stappen tot verkoop zijn al gezet. De BTV is van mening dat de gemeente en de ontwikkelaars opzettelijk hebben verzuimd op hun verkoopsite de nadelige (gezondheids-) effecten, die grote invloed hebben op het woongenot, te melden. Lees hier alles.

Lokale overlastmeldingen in beeld (heatcard)

Heatcard geluidsoverlast Schiphol RTHA lansingerlandDe overlast-meldingen website vliegherrie.nl heeft speciaal voor onze lezers de overlastmelding rond die nieuwe woonwijk in kaart gebracht. Deze kaart wordt regelmatig bijgewerkt. Zodat u weet wat de melders meemaken, als gevolg van de aanwezigheid van vliegveld. Zoals bekend ligt de aanvliegroute van het  vliegveld op enkele honderden meters vanaf de woonwijk.

Vliegveld niet het enige probleem

Naast de geluidsoverlast en luchtvervuiling van het vliegveld, krijgt de woonwijk Wilderszijde ook te maken met de milieuproblematiek van de A13-A16 en de HSL.

Vliegherrie als aanvulling

Vliegherrie.nl is een aanvulling op de meldingensite van DCMR. In 2022 ontving de milieudienst ruim 113.000 overlastmeldingen uit de hele regio. Vliegherrie.nl kreeg meer dan 220.000 meldingen in amper 2 jaar. Het evrschil is dat melders ook kunnen vertellen wat ze meemaken. Dat kan bij de meldingesite van DCMR niet. Vliegherrie,nl wordt door diverse instanties geraadpleegd als betrouwbare burgerinitiatief.

Zelf melden mag en kan ook

Natuurlijk mag en kunt u zelf ook melden bij vliegherrie.nl. Daarmee maakt u voor anderen duidelijk hoe het is gesteld bij u in de wijk. Melden kan hier. Vergeet echter niet te melden bij DCMR, want anders valt u buiten de overheidsstatistieken!