Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

Dagblad-010Raadsleden protesteren tegen groei luchtvaart

Raadsleden Chantal Zeegers (D66), Ruud van der Velden (PvD) en Jeroen Postma (GroenLinks) en burgerraadslid René Segers-Hoogendoorn (CDA) zijn op 23 juni aanwezig bij een protest tegen de uitbreiding van luchtvaart in Nederland. De protesten vinden plaats in Rotterdam en vijf andere steden.

”We kunnen niet langer onze ogen en oren sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart. Steeds meer Nederlanders maken zich terecht zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart”, aldus de initiatiefnemers van het protest.

Het verzet wordt georganiseerd door de Rotterdamse organisatie Bewoners tegen Vliegtuigoverlast. Ook Greenpeace Nederland en de Landelijke Bewonersraad Luchtvaart doen mee aan de actie.

De protestanten verzamelen zich op het Kruisplein. Doorlopend kan men een luchtvaartpetitie tekenen en langs de wensmuur lopen. Daarna vormt men samen een rood sein dat vanuit de lucht gefotografeerd wordt. Ook zijn er ook speeches vanuit belangengroepen, politici (zowel links als rechts) en de milieubeweging.

Naast Rotterdam wordt er ook geprotesteerd in onder meer Amsterdam, Eindhoven, Zwolle en Maastricht.

Bron: Dagblad010, 18 juni 2018

2018-06-18-Dagblad010-Raadsleden protesteren tegen groei luchtvaart

VERENIGINGS NIEUWS

 • In memoriam Prabodh Jongepier

  De vereniging kreeg de kennisgeving dat op 13 januari is overleden: Prabodh Jongepier.

  Lees meer...  
 • BTV plaatst extra meetpunt in Schiebroek.

  Dankzij ook hier weer de inzet van leden en sympathisanten werd in korte tijd een royaal budget van circa € 15.000,= verzameld waarmee tijdens de eerste lock-down een eigen ‘nul’ meting kon worden verricht.

  Lees meer...  
 • MODERNE statuten

  Onze oude statuten uit midden jaren ’80 van de vorige eeuw waren op tal van gronden juridisch achterhaald.

  Lees meer...  
 • BTV uitgeroepen tot ‘goed doel’’

  De Belastingdienst heeft na overtuigende argumenten door ons bestuur de ANBI-status afgegeven.

  Lees meer...