Stem nee tegen uitbreiding Rotterdam The Hague Airport en word lidLuchthavenbesluit RTHAbestemmingsplan-RTHAProcedure Luchtruimvoorziening

 

CDA-RotterdamRené Segers (CDA) dient initiatiefnota in: Stop Groei Rotterdam The Hague Airport.

Het wordt tijd dat we als Rotterdamse politiek eens een ander geluid laten horen dan alleen maar groei, groei, groei. Stop de groei van Rotterdam The Hague Airport."

"Zestienhoven, of beter gezegd Rotterdam The Hague Airport, ónze luchthaven, eentje om best een beetje trots op te zijn, wil groeien. En dat kan ook, althans als je het economisch bekijkt: de luchtvaart-markt is bij lange na niet verzadigd. Komt er dus ruimte voor vliegverkeer, dan zal die direct gevuld worden.

Dat economische argument klinkt als een klok, maar laten we dat nu eens niet de boventoon laten voeren.

Tegen een groeiscenario van Rotterdam The Hague Airport zegt het CDA ronduit ‘nee’.

Nee dat moeten we niet willen, er is geen ruimte voor.

Letterlijk niet: nu al zijn de vliegbewegingen van Schiphol en Rotterdam zo dichtbij elkaar dat ze elkaar zwaar in de weg zitten. Vliegtuigen vanaf Rotterdam moeten dan ook extra laag vliegen, met dito gevolgen voor milieu en overlast.

Maar ook figuurlijk is er geen ruimte. En dan moeten we niet altijd alleen maar over omwonenden praten, er komen immers ondertussen ook al klachten uit Hoogvliet.

Maar we moeten het ook niet willen vanwege de grote milieuoverlast van vliegverkeer. Met de huidige groei is al in 2040 de volledige Nederlandse CO2 ruimte ingevuld door vliegverkeer.

Het wordt tijd dat we als Rotterdamse politiek eens een ander geluid laten horen dan alleen maar groei, groei, groei. Die tijd is nu en daarom dien ik deze initiatiefnotitie in.

De vlucht vooruit. Stop de groei van Rotterdam The Hague Airport."

Beelden en Locatie: gemeenteraad Rotterdam. 20 dec 2018.
Klik hier voor de video

René Segers CDA dient initiatiefnota in Stop Groei Rotterdam The Hague AirportCopyright ©  BTV-RotterdamAirport 2020 Twitter bird logo    
Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast - BTV-RotterdamAirport


 

VERENIGINGS NIEUWS

 • Nieuwe ALV in najaar

  Het coronavirus verhindert ons nog steeds om een nieuwe uitnodiging te sturen voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) die oorspronkelijk gepland stond voor eind maart j.l..

  Lees meer...  
 • Financiering rechtszaken MOB rond

  Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) was een inzamelingsactie gestart om juridische stappen te ondernemen tegen Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

  Lees meer...  
 • Teken de petitie nulmeting geluid

  De fijnstofwaarden die Burgermeetnet Lansingerland momenteel in Lansingerland meet, zijn historisch laag. Maar ook in omliggende gebieden. Bent u het ermee eens, dat er juist nú een nulmeting naar fijnstof rondom RTHA zou moeten plaatsvinden? Teken dan onderstaande petitie.

  Lees meer...  
 • Nationale ombudsman onderzoekt afwikkeling klachten luchtvaart

  Per heden is onze BTV gevraagd als formele gesprekspartner in het vooronderzoek dat de Nationale Ombudsman doet naar de afwikkeling van meldingen en klachten over luchtvaart.

  Lees meer...