Grote belangstelling bij aanbieden petities rond luchtvaart.btv logo

Voorzitter van BTV-Rotterdam, Alfred Blokhuizen, spreekt een menigte toe die demonstreerde ter gelegenheid van het aanbieden van drie petities.

Alfred Blokhuizen tijdens de manifestatie bij de tunnelbak van de A12 2023 06 27

Alfred Blokhuizen tijdens de manifestatie bij de tunnelbak van de A12

BTV-Rotterdam richt zich op de verontrustende en illegale ontwikkelingen op en rond luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Deze luchthaven heeft sinds 2013 (!) geen vergunning meer voor de operationele activiteiten, maar groeit jaarlijks in het aantal vluchten en passagiers. Verder beschikt RTHA niet over de vereiste Natuurvergunning.

BTV Rotterdam biedt 10.591 handtekeningen aan bij de Tweede Kamer

BTV Rotterdam biedt 10.591 handtekeningen aan bij de Tweede Kamer (FOTO: BTV-Rotterdam)

Buiten de hal verzamelde zich een grote groep sympathisanten van o.a. ook actiegroep Stop de 4e Route, De groep bood ook een petitie aan met heel veel handtekeningen. Alle sympathisanten werden toegesproken door o.a. cabaretier Vincent Bijlo, Kamerleden Lammert van Raan (PvdD) en Suzanne Kröger (GL), de leiding van Stop de 4e Route en natuurlijk de voorzitter van de BTV-Rotterdam Alfred Blokhuizen.

  • In korte tijd werden 10.951 unieke handtekeningen verzameld van personen die vinden dat de maat nu vol is.
  • Een tweede petitie kwam van de actiegroep “Stop4deroute Schiphol” waar 47.000 handtekeningen werden opgehaald.
  • Opvallend was dat een petitie, die gelijktijdig liep, vóór groei van het vliegveld slecht 1631 maal is ondertekend.

Oók was opvallend dat politieke partijen zoals de PVV, VVD, JA21 en Groep van Haga niet bij de ontvangst van de petitie aanwezig waren, terwijl ze wel in de centrale hal van de Tweede Kamer werden gespot. De trend is gekeerd. Groei van de luchtvaartindustrie is geen optie meer.

De vraag naar vliegvakanties neemt af, maar de industrie wil groeien.

Onze acties hebben zeker bijgedragen tot deze zeer belangrijke omwenteling in denken. Wil je ook minder overlast en meer KRIMP van de luchtvaart? Meld je aan als lid van de BTV-Rotterdam en jouw stem wordt ook gehoord en vertegenwoordigd!

MELD JE HIER AAN ALS LID.

Bron: video BTV, 27 juni 2023