Drift for transitionPodcast Transitie van luchthaven

In een serie podcasts wordt gesproken over het onderwerp Vliegveld en waarom het nog steeds niet is opgeheven.

icon podcast

De podcast (online uitzending) is door Drift For Transition gepubliceerd. Deze valt in een serie over het thema Transformatie. In dit halfuur durende gesprek wordt onder ander besproken met omwonende Gusta Schreiner en BTV voorzitter Alfred Blokhuizen.

LinkDrift Podcast

Hoewel er meerdere onderwerpen ter sprake komen, is een belangrijk deel dat naar voren komt, dat de landelijke politiek doorlopend wordt geïnformeerd door de luchtvaartlobby en dat bewoners nagenoeg buiten spel staan.

De DCMR maakt melding van 130.000 overlastmeldingen per jaar en de GGD rapporteert 72.000 ernstig gehinderde (slaapverstoring) door Rotterdam The Hague Airport. Het vliegveld is al jaren verliesgevend en de effecten aan de regionale economie zijn nagenoeg nihil. Immers, naar eigen cijfers van de luchthaven is 95% van het verkeer uitgaand (vakantie)verkeer, dat is verkeer dat (vakantie)geld wegbrengt naar elders.

Een interessante inkijkje, beter gezegd, 'hoorspel' is hier te vinden.

DRIFT

Drift is een toonaangevend onderzoeksinstituut binnen het veld van duurzaamheidstransities. Wij ontwikkelen en delen transformatieve kennis die mensen, steden, sectoren en organisaties in staat stelt zich actief in te zetten voor transities.