Groeiend bezwaar tegen bestemmingsplan Rotterdam The Hague Airport (RTHA)Hvhonline

Nu maakt ook Gemeente Lansingerland bezwaar tegen voorgenomen wijziging van bestemmingsplan voor RTHA. De beezwaren komen uit steeds meer lagen van de maatschappij.

Essentieel is dat er een brede maatschappelijk draagvlak is om het vliegveld een groter aantal vluchten te laten uitvoeren. De minister heeft eerder aangegeven hier geen heil in te zien. Gemeente Lansingerland voorziet dat het omdraaien van de procedure zoals Gemeente Rotterdam nu doet ongewenste gevolgen krijgt.

In onderstand artikel wordt uitgelegd dat het bestemmingsplan (inrichting van de grond rondom het vliegveld) los staat van een ander plan om meer vluchten uit te voeren. Het bestemmingsplan gaat reeds uit van het gewenste aantal extra vluchten. Zodra de gemeente hier groen licht voor geeft wordt de minister welhaast gedwongen toestemming te geven voor meer vluchten. De volgorde moet dus omgekeerd.

MILIEUFEDERATIE

In het zelfde artikel stelt de Natuur en Milieufederatie dat er een reductie van Co2 wereldwijd is afgesproken en dat uitbreiding van een vliegveld daar haaks op staat.

BTV-ROTTERDAM-AIRPORT

De BTV wordt eveneens genoemd omdat deze een zienswijze van gelijke strekking heeft ingediend.

Bron: Hart van Holland, 20 januari 2016
2016-01-NMFW-tegen-bestemmingsplan