Rotterdam The Hague AirportNieuwe Directeur Airport Operations

In september zal Mark Visser op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) starten als Directeur Airport Operations. Hij zal de functie vanaf oktober overnemen van huidig directeur Floris Tammes, schrijft RTHA op hun website.

RTHA is verheugd met de aanstelling van Mark en de ervaring die hij meebrengt uit de luchtvaartsector. Mark werkt op dit moment bij KLM als Director Crew Service Hub en heeft daarvoor bij KLM gewerkt in de divisies Inflight Services, Flight Operations en Ground Services.

Screenprint van website RTHA. Foto: RTHA

Werken aan krimp

De vereniging BTV-Rotterdam wenst deze nieuwe directeur operations veel succes en wijsheid toe. Zijn taak is complex: de luchthaven heeft geen Natuurvergunning. Om deze reden moeten de luchtgebonden activiteiten hier op aangepast worden.
Daarnaast is er sinds 2013 geen operationele vergunning, het zogeheten Luchtvaartbestluit. Ook hier dient de directeur Operations direct stappen te ondernemen om de huidige ongewenste situatie te déscaleren.
Verder leven wij in een milieucrisis, een energiecrisis en in een klimaatverandering. Daarbij zorgt de Rotterdam The Hague Airport jaarlijks voor een toenoenemende mate van overlast voor de mensen, natuur en milieu. De impact door de activiteiten van de luchtvaartindustrie in werkelijkheid veel groter dan zijn willen laten geloven. Het verduurzamen van de luchtvaart is helaas onhaalbaar voor de magische datum van 2030. De enige mogelijkheid om zijn taak een serieuze invulling te geven, is het het drastisch verminderen van het aantal vluchten en de grootte van de toestellen die de luchthaven aandoen. Er is geen reden om zich boven de wet verheven te voelen en te handelen alsof voor de luchtvaartindustrie geen morele eisen gelden.
Om die reden wensen wij hem veel sterkte toe. Het doorvoeren van de onvermijdelijke krimpscenario's op alle fronten wordt door een selecte groep klandizie niet gewaardeerd.

Bron: website Rotterdam The Hague Airport, 5 mei 2023