Het Raadhuis rapporteert over Wilderszijde

Op de regionale omroep RTV Lansingerland werden twee raadsleden geconfronteerd met de uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC)

Wilderszijde icon

Deze commissie stelde eerder dat zowel de Gemeente als de aannemer misleidende reclame maakte voor een woonwijk. Het werd gepresenteerd als een oase van rust, terwijl de startroute van RTHA nagenoeg over de toekomstige huizen gaat. Verder is de woonwijk omsloten door enerzijds de HSL en anderzijds een snelweg. Deze informatie hadden de adverteerders bewust weggelaten.

In een reactie hierop spreken de tv-gasten Marloes Draak Raadslid – VVD en Roy Diepeveen Raadslid Leefbaar 3b over dit onderwerp. Het is opmerkelijk dat de RCC in het oordeel stelde dat het onacceptabel is dat de kandidaat-koper zelf moet onderzoeken of de informatie waar is, bleven de gemeentelijke vertegenwoordigers in dit standpunt hangen. Roy Diepenveen ging een stapje verder en verkondigde dat nu mensen deze uitzending hebben gezien, zijn ze geïnformeerd. Waarmee hij vond dat de gemeente voldoende actie heeft ondernomen. Dat is echter in het geheel niet in lijn wat de RCC heeft beschreven.

 

Bekijk hier de video Bron: RTVLansingerland (YouTube) 18 oktober 2023